در حال بارگذاری ...
در سفر مدیر کل هنرهای نمایشی به شهرستان تفرش مطرح شد

پژوهشکده تعزیه راه‌اندازی می‌شود

کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی کشور با هدف حضور در اختتامیه سوگواره ملی تعزیه روز پنجشنبه هفدهم شهریور راهی تفرش شد و با هنرمندان این شهر دیدار و گفت‌وگو کرد. نظری در این نشست گفت: امیدواریم با همکاری ادارات فرهنگی و هنری استان مرکزی و شهرستان تفرش به‌زودی پژوهشکده تعزیه یا دانشکده هنرهای نمایشی با رویکرد پژوهش در مورد تعزیه و آیین‌های مذهبی در تفرش راه‌اندازی شود.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از استان مرکزی، در ابتدای این سفر، کاظم نظری ضمن دیدار از شهر زیرزمینی دستکند تفرش از موزه استاد نصیر نیز دیدن کرد و سپس در جمع گرم و صمیمانه هنرمندان تئاتر و نمایش آیینی سنتی تفرش در تکیه تاریخی زاغرم حضور پیدا کرد.

مدیر کل هنرهای نمایشی در این نشست صمیمانه، پای صحبت هنرمندان نمایش و پیشکسوتان تعزیه شهرستان تفرش نشست و نظرات، پیشنهادات و مطالبات‌شان را شنید.

هنرمندان به مشکلات ناشی از کمبود برخی امکانات و سخت افزار موجود اشاره کردند و تاسیس و تجهیز بلک باکس در تفرش را نیاز اصلی این شهرستان مطرح کردند و خواستار حمایت‌های لازم از گروه‌های نمایشی فعال در این شهرستان شدند.

                                         

مدیرکل هنرهای نمایشی کشور نیز در این نشست گفت: «با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی تجهیز و آماده‌سازی سخت افزار مورد نیاز تنها سالن نمایش تفرش را پیگیری خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم ساخت بلک باکس نیز در دستور کار قرار بگیرد

نظری ضمن ابراز خرسندی از ظرفیت بالای حضور هنرمندان حرفه‌ای تعزیه و آیینی سنتی در شهرستان تفرش گفت: «امیدواریم  با همکاری ادارات فرهنگی و هنری استان و شهرستان به‌زودی پژوهشکده تعزیه یا دانشکده هنرهای نمایشی با رویکرد پژوهش در مورد تعزیه و آیین‌های مذهبی در تفرش راه‌اندازی شود»

در ادامه مدیرکل هنرهای نمایشی ضمن بازدید از منزل نیاکانی حکیم نظامی در روستای تاد، پای صحبت متولیان این منزل نشست و قول مساعد داد که از ظرفیت نمایشی کشور و استان مرکزی برای رسانه‌ای شدن و جهانی شدن این حکیم استفاده شود.

                                        

 

با حضور مدیر کل هنرهای نمایشی زنگ پایانی سوگواره ملی تعزیه تفرش به صدا درآمد

در پایان این سفر یک‌روزه، مدیرکل هنرهای نمایشی در آیین اختتامیه دومین سوگواره ملی شبیه‌خوانی، در تکیه خلچان تفرش حضور پیدا کرد.

کاظم نظری در این مراسم از تلاش‌های گروه‌های شرکت‌کننده و برگزار کنندگان این سوگواره تقدیر و تشکر کرد و گفت: «ما آمادگی برگزاری هرچه باشکوه‌تر این سوگواره ملی در شهرستان تفرش را داریم و از همه دست‌اندرکاران استانی و شهرستانی دعوت می‌کنم که برای تحقق این مهم، دست در دست ما و اداره کل هنرهای نمایشی کشور بگذارند.»

                                       

او افزود: «پیشنهاد می‌کنم از فردا دبیرخانه سوگواره بعدی راه‌اندازی و با حداکثر ظرفیت شروع به ‌کار کند و خوب است در این دبیرخانه از نظریات و سلایق همه تعزیه‌خوان‌ها بهره‌برداری شود تا ان‌شاءلله شاهد پربارتر برگزار شدن این سوگواره در دوره‌های آینده باشیم.»

دومین سوگواره ملی تعزیه تفرش پس ‌از چهار روز اجرای گروه‌های مختلف شبیه‌خوان از سراسر کشور، در شامگاه هفدهم شهریورماه ۱۴۰۱ به کار خود پایان داد و در آیین اختتامیه با حضور مسئولان فرهنگی هنری استانی و کشوری از تمامی شرکت کنندگان در این سوگواره تقدیر به عمل آمد.

تفرش به عنوان مهد تعزیه کشور و تنها شهر خلاق استان مرکزی در رشته هنرهای نمایشی (تعزیه) به شمار می‌آید که در سال 1400 از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این عنوان انتخاب شده است




مطالب مرتبط

اختتامیه سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر استان مرکزی برگزار شد

اختتامیه سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر استان مرکزی برگزار شد

اختتامیه سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر استان مرکزی شامگاه جمعه نوزدهم آبان با حضور مدیرکل هنرهای نمایشی و جمعی از مسئولان و مدیران استان مرکزی و شهرستان ساوه در محل سالن سلمان ساوجی این شهرستان برگزار شد.

|

نظرات کاربران